Halálra ítélt adatlapok és elvárások avagy miért nem kapják meg a nők azt, amire vágynak avagy talán az nincs is…

Az elvárások – jó pár esetben – az internetre való regisztrációkor hirtelen átléphetik a realitásokat és eltávolodnak a kaphatótól, az elvárhatótól. Sokan hiszik, hogy a nagy számok alapján itt biztosan sok Brad Pitt vagy Angelina Jolie akad, akik toleráns gondolkodásukkal sok-sok (testi vagy lelki) hibát megbocsátanak és kizárólag rájuk várnak.

Mint egy szárnyaló fônixmadár, levedlik – a virtuális tér varázslatos energiamezőjének segítségével – nem igazán előnyös porhüvelyüket s herceggé-hercegnővé avanzsálnak… s e feltámadás után nekiláthatnak megkeresni külsô és belsô alapján egyáltalán nem hozzájuk való partnerüket.

Szeretnék egy kis kollekciót mutatni olyan adatlapokból, amik az elszállt igények, nem jól felmért saját előnyök iskolapéldái:

Adatlap 1:

Egy törpilla rögtön – nem vacakol – 182 cm-ben húzza meg az alsó határt. S tovább olvasva még az utolsó mondatra is szeretném felhívni a figyelmet!

32 éves nő, 160 cm, 50 kg.

28 és 35 év közötti férfit keres, 182-190 cm magasat.

 


 

 

 

 

Legyen pont olyan, mint én, csak férfiban!:)

Intelligens, határozott, szenvedélyes, empatikus, érzékeny, kicsit bohém, szexi, udvarias, játékos, akivel a világ végére is lehet menni, akire felnézhetek, aki védelmező, oltalmazó, aki szeret… Na, mivel ilyen nincs /legalábbis itt!/, marad az önimádat!:)

Ha megtudom, hogy hasonlítasz Johnny Deppre, Keanu Reevesre, Josh Hartnettre, Ashton Kutcherre, Tom Wisdomra vagy Adam Lavine-ra és nem szólsz, VÉGED!

Mit is mondhatnék? Az utolsó sor tréfának szánt hangneme még jópofa lehetne, ha elôtte nem lenne ott a sok – halálosan komolyan elvárt – jó tulajdonság.  S az elsô bekezdés fényében én már nem tudom egy félmosollyal elintézni, hisz minden tréfa – mint minden mese is – valami valóságalappal kell, hogy rendelkezzen.

Nem olvashatunk semmit az ellentételezésrôl, nem láthatunk fényképet. Ha egy valóban gyönyörû kisasszonnyal állnánk szemben, ha egy egyetemet végzett és sziporkázó elméjû lánnyal, aki ha szerelmes, mindent megad párjának és tejben vajban füröszti, akkor megemelném a kalapom és azt mondanám, hogy hajrá a fentiekben leírt díszhímek, hódítsátok meg e lány szívét és legyetek vele nagyon boldogok (én majd a sarok mögül fogok irigykedni! :-) )

Viszont ezeket nem tudhatjuk – marketing szempontból az egekbe elszállt elvárások mellé nem lett rögzítve a vállalt kötelezettség, nem lett leírva az ugyanennyire részletesen leírt jutalom, ellentételezés! Mi gyôzze meg az érdeklôdôket, hogy érdemes nekiszaladni ennek a magas lécnek? Na, ez az adatlap ezért lesz kudarcos!
Adatlap 2:

169 cm, 78 kg-os, magyarul kövér, igazán rosszarcú, ápolatlan hölgy, aki szörnyen elhanyagolt testét még alsóneműs képekkel is közbotránykozás tárgyává teszi – s most semmi túlzás nincs a jelzôimben, próbáltam teljesen tényszerû maradni. A következő elvárásokat fogalmazta meg jelöltjével kapcsolatban (ehhez hozzáfûzni úgy érzem nincs mit, aki nem érzi , arra keresztet vetek):

Akit keresek az:

-sportos testalkatú,

-magasabb nálam,

-sötét hajú,

-határozott,

-jóképű, sármos,

-van humorérzéke.

Akit nem keresek:

-szemüveges,

-kopasz,

-szakálas vagy bajuszos,

-kövér, molett,

-határozatlan, nem tudja mit akar.

Adatlap3:

 

Igazából semmit nem irok magamról ha akarod úgyis meg kérded “ki fán termek”meg az sem biztos hogy be jönnék neked,igaz, lehet hogy te se nekem(maradunk egymásnak az 1-2pontos személy,ha kel ha nem(sunyi és fondorlatos alakok),én is ezt adnám neked 1 vagy 2?), nem vagyunk egyformák mindenkinek más az izlése neked szép”lennél a feleségem” a másiknak csúnya”a kutyámnak sem kellenél annyira ronda vagy” ki hogy vélekedik a másikról!ha bár nem ez az egyetlen “társkereső”ahol csak vélekedni tudunk!jó ez az oldal ha ideges vagy így ismeretlenül “vágj oda mindent”

Ha nem tetszem LAPOZZ!!még rajtam kívül sokan vannak!ha mielőtt hozzám akarsz vágni valamit és billentyűt kezdesz ütögetni,és ha már ennyire futja az idődből akkor ezek szerint a naplomra is jut időd hogy el olvasd:)köszönöm hogy meg néztél és olvastál!!

Üdv:Magdi(és senkit nem akartam meg bántani csak néha betelelik a pohár!)

Még valami ne kételkedj a fotóimba egytől egyig én vagyok a képeken!!!ha hiszed ha nem!

Mindenkinek kellemes és sikeres párkeresést vagy akármit kívánok!

Még valami-mindenkinek aki le pontozott az eddig le adott pontokat,nagyon szépen köszönöm! amit most is vallok nem vagyok szép!!(nem is tudom mit jelent a szépség!van ilyen?)de persze mint minden nő,jó tudni,hogy valójában mennyit érek neked:)csak 1valaki a sok nő közül!aki-néha ördög, angyal, bohókás, beképzelt, szép,csúnya,kiálhatatlan, nagyszájú! csendes,szomorú, vidám,és így sorolhatnám magamról a jót és a rosszat!:)én személyem szerint soha soha nem leszek magammal meg elégedve!!!gondolom nem vagy kíváncsi rá!:) köszönöm hogy olvastál!meg néztél:)

Ha győzök,úgy kell tennem,mintha nem unatkoznék.Ha kemény a meccs,úgy teszek,mintha jól érezném magam.Királynő vagyok egy színdarabban!:)

Amikor az érettségi után azt mondták:”Valósítsd meg az álmaidat”,említette valaki,hogy előbb fel kell ébredni?:):)

A központozás, a mondatkezdő nagybetűk hiánya, az igekötők igénytelen használata, a körmondatok ész és értelem nélküli egymásba fűzése, a ragok (pl.: -ban, -ben helyett -ba, -be – ettől mindig megőrülök!), az eleve bizalmatlan, a negatívumra felkészülő és támadó fogalmazásmód, a pontgyűjtő akció (virtuális szépségversenyhez szükséges) előtérbe helyezése a társ megtalálása helyett,  a fotók, amelyek egy hiányosan öltözött igen érdekesen pózoló hölgyet ábrázolnak… szóval ezek a tényezôk együttese semmiféleképp nem az értelmes pasikat kéztetik írásra, hanem a véleményüket igen alpárian kifejezô egyedeket.

De hajrá, csak így tovább: aztán lehet szidni a netet, hogy itt csupa abberált és primitív alak található!
Nőtípusok a netes társkeresőkön

(csórtam egy srác adatlapjáról, de e sok lehangoló esettanulmány után egy kis vidámság jól jön!)

Bizalmatlan

Itt ül minden nap és senkinek nem mer írni. Az önbizalomhiány két lábon járó példája.

Ha valaki ír neki, retteg és minden mondatot szót górcső alá vesz. Ebbe beletartozik a férfi sikerlistája is.

Határozott

Nem kertel, egyből a tárgyra tér. Kategorikusan , célorientáltan kezeli a boxot. Azt hiszi, tudja mit akar, de a lécet már csak létrával tudja feljebb tenni.

Férfias

Hasonlóan az előzőhöz, csak megspékeli saját tökéletességével. �? a kapcsolat ajándéka.

Viszont ha benne van akkor csak az lehet amit �? mond.

Vigyorgós

Csak tréfa a boksz, eszerint kezeli. Célja nincs csak időt tölt itt. Mindenre vigyorog mint a sültalma. Néha beidéz egy-két aforizmát.

Elvont

Akad pár, aki úgy leplezi szimpátiáját, hogy kritizál. Burkoltan rejtve, vagy éppen élesen.

Ha rákérdez az ember összefüggéstelen szavakat, idézeteket használ.

Kedvence az eszkimó nyelv. Ott is hideg van!

Tapasztalt

Szintén a helyén kezeli a boxot, provokál, szóval, képpel, hasonlatokkal. A szexchat bajnokai.

A polca tele van góliát elemmel mert kell a PC mellé. Pedig nem is rádiós az egere.

Társkereső

Legtiszteletreméltóbb kaszt. Komolyan hisz benne, itt talál valakit és igyekszik mindent megtenni érte.

Szabadelvű

A szabadszerelmet keresi és találja itt meg. Funkcionálisan kezeli, és ha felgyullad a tűz, eltűnik innen, mint az aranyóra. Becsülendő és becsületes!

Okos

A box egyik legelterjedtebb típusa. Mindent jobban tudnak, mindenkinek tanácsot adnak és mindig igazuk van! Hiszik �?k!

Csoportokba verődve suttognak, vagy éppen kiabálnak. Mint most kint az utcán.

Toleráns

Mindent megengednek itt a partnernek. Elvük az, nem baj, ha máshol jön meg az étvágy, csak otthon vacsorázzon. Ideológiájuk az önbizalomhiányra épül.

�?lreges

Természetesen �?k a használhatatlanok, melyeknek nem partnerkeresés, hanem tréfa vagy kibaxás a céljuk. Olykor a gyávaság a motiváló, nem mer szembenézni, még a saját regjével sem.

Category: Elmélet
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.