Olvasói levél

Béla nevű hölgy tollából:

Az utóbbi napokban elment a kedvem a társkeresők látogatásától, de tegnap nem tudtam aludni, gondoltam felnézek az egyikre, hátha van más insomniás is rajtam kívül. Az online listát nézegetve kiszúrtam egy pasit, írtam neki. Válaszolt. Első körben ugye mindenki meséljen magáról. Neki “értékrendje van” és ehhez tartja is magát! Hűűűű! Nekem meg két lábam és állok rajtuk. Kérem szépen, az “elveim vannak”, önmagában eléggé kevés. Mindenkinek vannak elvei. A kunszt abban rejlik, hogy melyek ezek. Másrészről aki folyamatosan hangoztatja őket és mögéjük bújik, annak nem életvezetése van, hanem….nem is tudom… pajzsa. Hiszek abban, hogy az embereket a tetteik határozzák meg. Ugye aki tudja, csinálja, aki nem, tanítja. (Mondom ezt én, amikor tanárként is dolgozom:) Mindegy, most a saját hátsómra is adtam egy pacsit :)) Ha valakinél fogytán a muníció, még mindig lehet vaktöltényeket durrogtatni szép szólamok formájában.

Következő levélben kérdezte mivel foglalkozom. Többek között most végzek a főiskolán, ahol “ilyenésilyen területre szakosodott közgazdász” feliratú diplomát osztogatnak. Utalva – a szerintem nem túl erős – képzési színvonalra, viccesen megjegyeztem,hogy annyira fogok a gazdasághoz érteni, hogy még az államháztartási hiány elemzése is meghaladná a képességeimet. (De írhattam volna bármilyen gazdasági jelenséget is.) Itt jött a nagy fordulópont. Nekem ugyen miért haladná meg a képességeimet? Majd hosszas leírás a jelenlegi kormány hanyag munkájáról, stb. Nem részletezem, mostanában hasonlókkal van tele a média és az utca. Említettem, hogy nagyon gyenge pontom mindenféle uszítás. Ad 1: társkeresésbe mi a fenének kell politikát belevinni? Ad 2: nem a jelenlegi politikai helyzetre utaltam, hanem viccből említettem egy jelenséget, ami egyébként is, kormánytól függetlenül létezett, létezik, létezni fog. Hogy ez jó vagy nem, azt pedig nem egy ismerkedő (potenciális későbbi partner kiválasztását célzó) levelezésben kellene kifejteni. De még ha valakinek van is ilyenről véleménye (nyomatékosítanám, hogy pártállástól függetlenül!!!), miért nem lehet annyit mondani, hogy “szerintem a jelenlegi helyzet jó/nem jó”. Pont. Lapozunk. De hogy fél oldal terjedelemben politikai cikket írni, tárkereső levélnek álcázva…. Rúgjon meg a ló, de én nem pártállás alapján válogatok. Mindenki oda szavaz, ahova akar. Abban az istenben hisz/ nem hisz, amiben akar. Meg én is. Ne ezen múljon már…
                
De még mindig nem tudom mit szeret a szabadidejében csinálni, milyen ETIKAI értékrendje van… Azt tudom, hogy van neki, de államtitokként kezeli a részleteket…
Lehet, hogy nekem is ezt kellene csinálnom :)) Nem teszek ki fényképet. Ha megkérdezik, milyen az alakom, megmondom hogy van. Szemem színe? Van neki színe! Hajam? Az is van ám! És ezt tessék elfogadni ellenkezés nélkül, mert én ilyen vagyok. Van alakom, szemem, hajam. Egye fene, akivel bizalmi viszonyba kerülök, annak elárulom, hogy lábam, karom és fülem is van. Mindegyikből pontosan kettő. De ez már csak a belső körnek jár :))

Más:
Msn, ma este:
            
X úr üzenete: Hol laksz?
Béla üzenete: Budapesten
X úr üzenete: Azon belűl?
X úr üzenete: Van még képed?
Béla üzenete: Nincs több
X úr üzenete: Mijen pasik jőnnek be nekked?
Béla üzenete: A jó helyesírásúak…

Mindig hangsúlyozom – tisztelt urak és hölgyek -, hogy a helyesírás alapvető, elengedhetetlen ezen a fórumon. A szellemi igénytelenség, képzetlenség, olvasatlanság, tájékozatlanság, fantáziátlanság jele, ha valaki alapvető hibákat vét. Hasonlóan durva, mintha koszos ruhában jelenne meg az illető a randin. Tessék egy kis időt rászánni és akár online szótárak segítségével ellenőrizni azokat a szavakat, amelyekben nem vagyunk biztosak! S ha valaki kettes volt magyar nyelvtanból, ne erőltesse a chat-et az élőszavas kommunikáció helyett, mert oly buktát szenved mint a fenti példa!

Várom az olvasói leveleket a netes társkeresési élményekről, véleményekről az [email protected] címre!

Category: Olvasói levél
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.