Témakörök kukáknak első randira (kizárólag pánik esetén használható!)

Az első randi könnyű és egyúttal nagyon nehéz feladat elé állítja a feleket. A teljes ismeretlenség zavarba ejtő, mert nem tudjuk, hogy milyen reakciókat várhatunk, milyen  témaköröket kerüljünk vagy hozhatunk szóba, viszont oly sok a felfedezetlen terület, a fekete lyuk, így képtelenség a randi 1-2 órája alatt kifogyni a témákból. Fiatalkoromban nagyon izgultam és a fő problémát jelentette, hogy vajh miről is beszélgessek? Pedig tudnom kellett volna már azokban az időkben is, hogy semmi félnivalóm nincs emiatt, hiszen:
– az emberek szeretnek beszélni, csak kérdezni kell őket és figyelni s ezzel letudtuk a randi dandárját
– nincs elég idő – még akár szűkszavúan is – átrágni magunkat az összes témán.
Ha már nagyon izgulni támad kedvünk, megtehetjük, de már a második alkalom alatt, ahol nemcsak pontosan kell emlékezni az elsőn elhangzottakra, hanem újabb és újabb témákat kell felhozni! �?gy az első randi igazából sétagalopp!

Ahogy a táncban, itt is a férfinak kell irányítani. Megfelelő témavezetéssel, a gyakorlatból áradó magabiztonsággal, figyelemmel és egy kis humorral nagy eséllyel nyerők lehetünk. Egy nagyon fontos dolog van, ami nélkül viszont nem lehetünk sikeresek: ÉRDEKELJEN A N�? MONDANIVALÓJA, ÉRDEKELJEN MINKET AZ EMBER!

Előre képtelenség felkészülni: rögtönözni kell! Minden esetben koncentráljunk a válaszra és ha egy picit is az átlagtól eltérő, nem sablonos dologról hallunk, akkor érdemes belekapaszkodni és kibontatni a témát.
A nők (és sok esetben a férfiak is) szeretnek beszélni: számukra ez a kohéziós erő és egyben élvezet – ahogy az énekes madarak is csicseregnek, úgy nekik is szükségük van napi több ezer szó kimondására! �?gy a jól kérdező és figyelmes pasinak nevetségesen könnyű dolga van!

A szórakoztatás nem folyamatos nevettetésből áll – hiszen nem vagyunk se humoristák, ill. nem tudhatjuk még mennyire lehet feszegetni a határokat, így elég, ha egy nagyon kellemes eszmecserét nyújtunk a hölgynek. Emellett ne feledkezzünk el magunkról és adjunk információkat, nehogy véletlenül kiszolgáltatottnak érezze magát partnerünk a randi végén, hogy magáról elmondott mindent, de cserébe nem kapott semmit.

�?m ha izgulós típusok vagyunk, érdemes sok kérdést betárazni előre, amelyekből képesek vagyunk párat bedobni a kellemetlen csend megszakítása érdekében. Persze azokat úgy kell egymás után fűzni, hogy legyen közük egymáshoz, 1 logikai szállon legyenek, mert különben bukta van!

Fontos dolog: nem biztos, hogy ha rosszul megy a társalgás, nem látunk érdeklődést a másik arcán, csak tőmondatos válaszok érkeznek, nem fűzi tovább az általunk felvetett témát, nem néz ránk avagy a szemünkbe, akkor a társalgási képességeinkkel van gond – mindössze a szimpátia nem született meg az első percekben. Ebben az esetben hiába minden erőfeszítés! Zárkozott testhelyzetet látva ne legyünk pipogyák: szakítsuk meg 15-20 perc múlva a randit és engedjük őt is és magunkat is szabadjára!

Amennyire te vagy kíváncsi a partneredre, ő ugyanannyira kíváncsi terád! Az első randi nem interjú és nem életgyónás, hanem egy finom felfedezés, amit élvezni kell: tartani tőle egyáltalán nem szabad! Beszélni nem csak magatokról, hanem benneteket érintő témákról is beszélhetek, nem kérdés-felelet, hanem eszmecsere formájában. Önmagát kell adni mindenkinek és lehetőleg spontán viselkedni – ez a legnagyobb siker titka! S ha néha esetleg elakadna a beszélgetés fonala, akkor alább összeírtam pár bedobható kérdést. Nem állítom, hogy a teljesség igényével és azt sem, hogy a legsziporkázóbbakat gyűjtöttem egy csokorba – de legalább MINDEN szituációban alkalmazhatóak veszély nélkül!

A teljesség igénye nélkül következzen pár fogódzkodó – KIZ�?RÓLAG SZÜKSÉG ESETÉRE -, mert ha már nem megy spontán a beszélgetés, akkor valószínűleg a közös hullámhosszal is baj lehet:

Alapdolgok/témák/kérdések:
– Munka
Mit szeretsz/utálsz benne? Honnan jött, hogy pont ezt csináld? Gyerekkorodban mi szerettél volna lenni? Hova lehet innen továbblépni? Szeretnek a kollegák? Milyenek a munkatársak? A főnököd?Gondoltál már rá, hogy hogyan tennéd el láb alól a legszívesebben?  Szoktatok együtt bulizni? Szeretnél te vezetô lenni és hogyan csinálnád? Dolgoznál ha nyernél a lottón?

Szabadidő
Sport:
Szoktál sportolni? (miért azt, mióta, milyen sűrűn, stb) Mit szeretnél még kipóbálni? Melyik extrém sportot nem próbálnád meg soha? Rá tudnál kattani valami veszélyesre? Ha meg tudnál élni belôle, akkor lennél a kedvenc sportod oktatója? Egyedül kezdted vagy rábeszéltek?

Lakberendezés/környezet: Szereted a lakásodat csinosítani? Milyen stílust szeretsz? Ha lenne kerted szeretnél benne kertészkedni? Van valami, amit már kinéztél, amit lecserélnél, amit még vennél oda? Mikor költöztél? Felújításkor sokat küzdöttél a “mesterekkel”? Hol tudnád/szeretnéd leélni az egész életed, mi a vágy? Itt is születtél vagy valahol máshonnan költöztél ide?

Kultúra: Színház vagy mozi? Koncert vagy cirkusz? Beugró vagy musical? Milyen filmeket szeretsz? Magyar filmek bejönnek vagy a hátad borsódzik? Milyen zenét szeretsz – ki is mennél a koncertjükre? �?llatkertben melyik ketrec elôtt állnál akár órákat? 

Szórakozás: Salsa tanfolyam elôtt még vagy már után? Hastánc taszít vagy érdekesnek találod? Melyik rádiót szoktad hallgatni? Barátnőiddel hova jársz levezetni a heti feszkót és egy kicsit kitombolni magad? Merre voltál utoljára bulizni? White party vagy házibuli? Beszélgetés vagy ôrjöngés? Romantikus séta vagy Sziget? Múzeumok éjszakája vagy vasárnap délután egyedül a kihalt teremben a festményekkel? 

Utazás: Merre jártál eddig? Melyik volt a legszebb, legérdekesebb, legmozgalmasabb utazásod? Hova szeretnél még mindenféleképp eljutni? Hova tervezed a nászutad? Wellness hétvégére hova vihetlek el?  Síelés vagy tenger? Meredek sziklafalon felfele vagy lefele másznál? 

– Kapcsolatok
Mikor ért véget az előző komoly? Mi volt a fő szakítási ok? Mi volt a leghosszabb, legkomolyabb és a legrövidebb? Melyik tulajdonság taszít és mi az, aminek feltétlenül meg kell lennie?

Tervek a jövôre:
Hány gyereket szeretnél? Hol szeretnél lakni: házban, nagy lakásban, városban vagy falun? Tenger vagy hegy? 

Egyéb:
Reggeliztél már valaha ágyban? Mivel tud téged egy pasi kiborítani? Szomorúság esetén mivel lehet felvidítani? Milyen netes randijaid voltak eddig? Mi a véleményed erről az ismerkedési metódusról? Hétvégéd mivel telt? Mikor voltál a legboldogabb? Ha elhívnálak ejtôernyôzni, akkor rögtön igent mondanál vagy gondolkoznál még egy kicsit? 

S minden kanos férfinak: ne hozzátok szóba a szexet! Úgyis minden verbálisan feltett szexre felhívó kérdésnek automatikusan nem lesz a válasz! Egyikőtők sem oly csodás külsejű, amire a hölgyek csak a megfelelő pillanatra várnak, hogy rávessék magukat: a szex nem szóbeli felszólítás avagy megbeszélés utján alakul, hanem kimondatlanul, a helyzet és a hangulat hozza majd meg.

S a végül: szívesen veszem a további ötleteket, pánik-témákat és pánik-kérdéseket, amelyek közül ha megfelelô mennyiségû és értelmû érkezik, akkor ígérem, hogy kiegészítem a cikket velük!

Továbbra is várom élményeiteket, véleményeiteket, írásaitokat a [email protected] címre!

Category: Elmélet
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.